Hry na počítači

Dobrodružství a zábava

Zařízení, které zvládá virtuální hry má už kdekdo, přičemž mezi jedno z nejrozšířenějších se řadí počítače. Výhoda je rozhodně v jeho všestrannosti, protože je řada dalších možností, co všechno na něm můžeme dělat. Teď už ale zpátky ke hrám. Je zapotřebí splňovat alespoň minimální hardwarové požadavky dané hry, aby nám běžela plynule. Když chceme vysokou grafiku a mít zajištěný naprosto hladký chod, tak je potřeba dívat se na ty doporučené.

černá klávesnice

Jestli ještě nevíte, jakou hru si koupit či stáhnout, tak stačí otevřít internetový obchod Steam, kde hezky vidíte aktuální nabídku a můžete vybírat. Rovnou tu máme i fotky s videi a recenze od lidí, kteří ji už hráli, takže si můžete udělat obrázek o tom, jestli by nás bavila. Následně stačí kouknout třeba na YouTube, kde se můžeme podívat na herní video. Když se nám zalíbí, tak ji stačí zakoupit přes internet, stáhnout a mnoho hodin zábavy může začít. Na některé můžeme hezky vzpomínat ještě dlouhou.

Vlastní hra

Sen vytvořit vlastní hru, která se stane úspěšnou rozhodně není ojedinělý. Vzhledem k tomu, jaké máme dnes možnosti a programy to není nereálné, ale počítejte s tím, že to není práce na chvíli. Řada projektů proto nekončí zdárným dokončením. To však neznamená, že jako jednotlivec nemůžeme vytvořit hru, která se stane úspěšnou a bude mít dobré prodeje. Nejprve bychom měli promyslet žánr a potom si vybrat na jakou platformu má být určená.

herní ovladač

Klidně si můžeme napsat i takový scénář, kde budeme zapisovat zápletku, něho, o co má vlastně v naší hře jít, ovšem nemusí to být nijak dlouhé spisy. Následně je potřeba vybrat program, díky kterému vše poběží. U 3D je oblíbené Unity, protože umožňuje práci na vyspělé úrovni, a to bez větších složitostí. Samozřejmě není nic snadného celý náš projekt naprogramovat, dát mu grafiku, nadefinovat ovládání, testovat jej a tak dále. Je proto výhodné, aby na něm pracovalo více lidí, což zrychlí jeho dokončení.

Posted in <a href="https://www.upmas.cz/it/" rel="category tag">IT</a>